Domein muurschildering zijkant flat Glanerbrug

De Uitdaging

De flat ligt in de Zeeheldenbuurt in Glanerbrug, nabij Enschede. Het is een relatief oude wijk. Door de jaren heen is er weinig geïnvesteerd in het onderhoud van de flats en is er op veel plekken ongewenste graffiti aangebracht. Daardoor voelen vele bewoners zich onveilig. De opdracht was om m.b.v. anti graffiti de leefbaarheid in de wijk te vergroten.

MANS Urban Exposure - Woningbouwvereniging Domein -Muurschildering flatgebouw (6)
MANS Urban Exposure - Woningbouwvereniging Domein -Muurschildering flatgebouw (7)

Onze Aanpak

Om de bewoners te betrekken bij dit plan én om ze trotser te maken op de wijk, hebben wij het initiatief genomen om buurtbewoners uit te nodigen mee te denken over het ontwerp voor deze flat. In de vorm van een graffitiworkshop van drie lessen hebben wij de jeugd en enkele bewoners laten ervaren wat er mogelijk was. Ook hebben ze meebeslist over het uiteindelijke ontwerp. Bij de uitvoering hebben enkele jongeren mogen helpen bij het inkleuren van deze muurschildering. 

MANS Urban Exposure - Woningbouwvereniging Domein -Muurschildering flatgebouw (9)
MANS Urban Exposure - Woningbouwvereniging Domein -Muurschildering flatgebouw (3)

Het Resultaat

Tijdens de uitvoer van dit project toonden vele bewoners van deze wijk zich betrokken. Ze zijn echt trots op het uiteindelijke resultaat de illegale graffiti is niet meer teruggekomen. Er zijn plannen om meerdere andere projecten op deze manier op te pakken. 

Iets voor jou?