Muurschildering Fietstunnel Geerdinksweg Enschede

De Uitdaging

In Enschede is op veel plekken ongewenste graffiti aangebracht. Hierdoor voelen passanten zich onveilig en daarnaast trekt ongewenste graffiti ook andere problemen aan. MANS Urban Exposure werd benaderd om met een plan te komen voor de fietstunnel aan de Geerdinksweg, nabij de snelweg A35. Dit is een tunnel vlakbij een industrieterrein die door veel fietsers gebruikt wordt. 

MANS Urban Exposure - Muurschildering Gemeente Enschede fietstunnel Geerdinksweg (9)
MANS Urban Exposure - Muurschildering Gemeente Enschede fietstunnel Geerdinksweg (4)

Onze Aanpak

We zijn gestart met een creatieve sessie met onze kunstenaars om tot een goed concept te komen. De fietstunnel ligt behoorlijk ver van het gezellige stadscentrum van Enschede. In dit ontwerp willen we het gevoel van de levendige binnenstad terug laten komen. We hebben de hele tunnel schoongemaakt en voorzien van een goede ondergrond. Het plafond is mee geschilderd zodat een mooi totaalbeeld ontstaat. In totaal hebben we twee weken aan dit project gewerkt.  

MANS Urban Exposure - Muurschildering Gemeente Enschede fietstunnel Geerdinksweg (12)
MANS Urban Exposure - Muurschildering Gemeente Enschede fietstunnel Geerdinksweg (13)

Het Resultaat

Naast de muurschildering is er ook nog extra verlichting aangebracht. Door deze aanpak voelen fietsers zich veiliger en heeft Enschede er weer een uniek stuk street art bij. De tunnel is in aanwezigheid van alle betrokken partijen op feestelijke wijze geopend door een wethouder. 

Iets voor jou?